
Soep vragen?
FAQ
Wanneer eet ik Soep?
Ontbijt, lunch, diner, snack, tussendoortje.. Wanneer je maar trek hebt in soep! Het leuke is dat de Soepen ideaal zijn als je zin hebt in iets lekkers. Of een beetje flauw bent. Of hongerig uit je werk komt. Of het koud hebt. Of je dag goed wil beginnen en geen brood of zuivel wil eten. Deze Soep kan altijd. Warm of koud. Alleen of samen.
Kan ik met deze Soep vasten?
Ja juist! MIjn Soep is 'zonder troep'. Geen E-nummers, alleen maar groente, kruiden en specerijen en een klein beetje Keltisch zeezout. Dat zijn de ingrediënten van alle Soepen.
Een van de redenen om te gaan vasten is het 'cleansen' van je darmen. Een andere is het 'laten'; tijdelijk minder eten.
De Soepen:
- zijn vezelrijk en borstelen daarmee mooi je darmen schoon;
- bevatten geen vlees, vis, gluten of zuivel, waardoor je darmen even rust hebben van deze, soms belastende voedingsmiddelen;
- bevatten geen E-nummers of teveel zout. Lekker clean!
Hoe bewaar ik de Soep?
In je koelkast is de Soep zeker 2 weken houdbaar. Diepvriezen kan ook, de Soep is namelijk vers verpakt.
Hoe verwarm ik de Soep?
Schudden voor gebruik! De Soepen bevatten geen bindmiddel, dus even schudden maakt dat de Soep mooi homogeen in je pan of kom terecht komt.
Verwarmen in (steel)pan: verwijder het seal door met een mesje langs de rand te snijden. Dan al roerend verwarmen op laag vuur tot net onder het kookpunt.
Verwarmen in de magnetron: prik 5 gaatjes in het seal. Verwarm op 750 Watt gedurende 2 - 3 minuten. Kan in de beker zelf of in je soepkom (pas op voor spetters :-).
De Soepen zijn ‘ready to eat’, dus verhitten boven een bepaalde temperatuur is geen must. De bieten - mierikswortel is koud overigens ook lekker!
Mag ik zout toevoegen?
Natuurlijk! De Soepen zijn bewust laag in zoutgehalte, om 2 redenen:
- we krijgen (ongewenst) al veel zout binnen; teveel zout kan nadelige gevolgen hebben voor je bloeddruk en nieren;
- zout is persoonlijk; als je gewend bent zoutloos te eten vind je m’n Soepen perfect! Ben je een ‘zoutekauw’; dan voeg je gewoon wat zout toe, kan altijd!
Waarom bevatten de Soepen geen conserveermiddelen?
Dit komt door de fantastische manier waarop de bekers zijn afgevuld; hot fill. Bij de hot fill-methodiek worden de bekers direct na afvullen luchtdicht afgesealed en daarna binnen 4 uur teruggekoeld. Daardoor is contaminatie (besmetting met bacterieën) niet mogelijk en krijg je een goed houdbaar product, zonder conserveermiddelen en kleurstoffen. Leuk hè?
Je Soep is in de koelkast zeker 2 weken houdbaar, maar invriezen kan ook!
Wat is Keltisch Zeezout?
Dit is de delicatesse onder het zout.
Ketlisch zeezout wordt handmatig geoogst in Bretagne, in Frankrijk. Het heeft een unieke samenstelling; meer mineralen en sporenelementen dan tafelzout. Veel rijker aan magnesium, kalium en calcium.
Daarom heb ik gekozen voor Keltisch zeezout; gezond, lekker en een ambachtelijk product.